Âmâ kadının vebalı oğlu!

Enes bin mâlik (radıyallahü anh) Eshab-ı kiramın büyüklerindendir. En çok hadis-i şerif rivayet eden odur. İşte o hadis-i şeriflerden bazıları:

“ALLAHIM! BİZE İYİLİK VER!”
Resûl-i ekrem (sallallahü aleyhi ve sellem) çoğu zaman şöyle dua ederdi: 
“Allâhümme rabbenâ âtinâ fi’d-dünyâ hasene ve fi’l-âhireti hasene ve kınâ azâbe’n-nâr: Allahım! Bize dünyada da iyilik ver, âhirette de iyilik ver. Bizi cehennem azâbından koru!” 
Peygamber efendimiz buyurdu ki: 
“Zulüm de etse, zulme de uğrasa kardeşinize yardım ediniz.” 
“Yâ Resûlallah! Zulme uğradığında yardım edelim, fakat zulmederken nasıl yardım edeceğiz?” dedim. Zulmüne engel olarak. Bu senin ona yardımındır” buyurdu. 
Resûlullah efendimiz şöyle buyurdu: “Allahü teâlâ, yemek yedikten veya bir şey içtikten sonra kendisine hamdeden kuldan hoşnut olur.”
***
Enes bin Mâlik anlatıyor:
“Gözleri görmeyen yaşlı bir hanımın Saib adında bir genç oğlu vardı. Daha hayatının baharında olan bu delikanlı Medine vebasına yakalanmıştı. Uzun zaman hasta yattı. Bir gün delikanlının ziyaretine gittik. Fakat maalesef biz orada iken delikanlı ruhunu teslim etti. Biz de gözlerini kapadık ve üzerine elbisesini örttük. İçimizden biri annesine; 
- Onun için Allahü tealaya dua et, dedi. Annesi; 
- Ama o öldü, dedi. Biz; 
- Olsun sen yine de dua et, dedik. Bunun üzerine kadın çocuğun ayak ucuna oturdu, ayaklarını tuttu ve; 
- Allahım, ben isteyerek sana iman ettim. Senden korktuğum için, putları bıraktım. Arzumla sırf senin için hicret ettim. Allahım, puta tapanları bana güldürme, gücümün yetmeyeceği bu yükü bana yükleme, diye dua etti. 
Allah’a yemin ederim ki, kadın sözünü bitirir bitirmez, çocuk ayaklarını kımıldatmaya başladı. Sonra da yüzünden örtüyü attı. Bu genç, Resulullah Efendimiz ve annesi vefat edinceye kadar yaşadı.”

Toplam Görüntülenme: 1144

Yayın tarihi: Cuma, 16 Nisan 2010

Bunları okudunuz mu?