website templates

Bereketi Var mı?

Kardeþleri malý alarak, babalarýnýn hizmetini büyük biraderlerine býrakýrlar. Büyük kardeþleri salih bir kimse olduðu için pederinin hizmetini kendisine nimet, ganimet ve ibadet bilir. Vefatýna kadar bu hizmeti yapar. Fakat ailesinin bu iþe hiç gönlü razý olmaz ve malý almadýðý için O'nunla münakaþa eder. O ise ailesine:
- Ey hatun, ben babama miras için hizmet etmiyorum. Ancak Allah rýzasý için hizmet edip hayýr duasýný almak istiyorum. Hayýr sizin bildiðinizin hilafýnadýr. Bir kimsenin dünya dolusu malý olsa da bereketi olmasa, onda hayýr yoktur. Hayýr ancak berekettedir, der. Bir gece rüyasýnda:
- Git, filan yerde yüz altun vardýr. Onu al nafaka yap.
- Onda bereket var mýdýr?
- Hayýr yoktur.
- Bereket olmayan þey bana lâzým deðildir, der.
Bu hali ailesine söyleyince, kadýn yine almadýðý için O'nunla münakaþa eder.
Ertesi gece rüyasýnda yine, «Filan yerde 10 altun vardýr, git al.» denilir. O yine bereket olup olmadýðýný sorar. Bereket olmadýðýný anlayýnca yine almaz.
Üçüncü gece ise yine «Filan yerde bir altun vardýr, onu al da harçlýk yap.» denilir. O da bereketi olup olmadýðýný sorunca «Çok bereketlidir.» cevabýný alýnca, hemen gider ve onu alýr. Sabahleyin ise altun ile pazara gider ve iki tane balýk alýr. Evine getirip karýnlarýný yardýðý zaman görür ki, balýklarýn karnýnda çok kýymetli ve iki dirhem aðýrlýðýnda kýrmýzý cevher var. Birisini hemen pazara götürüp satmak ister. Fakat hiç kimsenin almaya gücü yetmez. Nihayet 30 bin altun kýymeti ile padiþaha satar. Eve gelir ve Cenabý Hak'ka þükürler eder.
Padiþah o cevherin bir eþini daha araþtýrýr fakat hiç kimsede bulamaz. Tekrar O'na soralým belki vardýr diyerek gelirler. Bende vardýr deyince, 70 bin altuna satar. Son derece zengin olur. Rüyasýnda: «Ey kiþi, Cenabý Hak'kýn sana bu kadar lütuf ve ihsaný ancak, pederine ihlas ile etmiþ olduðun hizmet sebebi iledir. Âhirette olunacak ihsaný ise anlatmak mümkün deðildir.

© vehbitulek.com 2020 - Her hakkı saklıdır.